HockeyNews
PLUS

Bredaste truppen i ligan – ”Det finns en tanke med det”

(3656) Plexitavla
Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Publicerad: 27 augusti 2019

Medan många av trupperna hos seriekonkurrenterna fortsatt ser ganska tunna och ofärdiga ut kliver Örnsköldsvik in i den stundande säsongen med vad som ser ut att vara den bredaste truppen i Hockeyettan. En trupp sprängfylld med doldisar och ambitionen att ta sig till Allettan.
– Vi har spelare som det inte är många som vet vilka de är, men jag tycker vi har spännande spelare med spetsegenskaper, säger sportchefen Patrick Edlund till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Senast i raden att sätta bläcket på ett permanent kontrakt med Örnsköldsvik är norrmannen Espen Kleppe Hermanrud som efter några lyckade tryout-veckor vunnit klubbledningens förtroende.

– Han har haft två fina veckor med oss, han har en del spännande speltekniska grejer, konstaterar sportchefen Patrick Edlund.

Kontraktet innebär att Örnsköldsvik sitter med en trupp bestående av tre målvakter, åtta backar och 16 forwards. Brett är bara förnamnet med Hockeyettan-mått mätt.

– Vi gör en liten nystart, vi har ju kört på med en stomme i fler år, nu var det lite läge att starta om, konstaterar Edlund.

– Det var en viss mättnadskänsla hos flera av de som varit med några år. Nu har vi många spelare som det inte är många som vet vilka de är, det är lite charmigt, men jag tycker vi har spännande spelare med spetsegenskaper. Det har varit planen från det att vi bestämde oss för nystarten, då ville vi vara breda. Det finns en tanke med det.

Vissa kommer få sitta
Till träningsmatchen mot Modo härom veckan ställde Örnsköldsvik upp med fyra backpar samt fyra och en halv kedja. Även om det finns en tanke bakom att ha ett brett material är det dock inte så man tänker sig att matcha när den riktiga säsongen drar igång.

– Spelarna är väl medvetna om situationen, det vanliga är 7+13 i matchtruppen och så kommer vi köra, då är det några som inte får byta om. Viss rotation kommer det att bli. Det kan bli så att vi startar med 15 forwards, så det kan bli någon liten förändring men mer är det inte.

– Sen var det inte tänkt att vi skulle ha tre målvakter, men sedan fick vi inte ihop något J20-lag till numerären och valde då att flytta upp en junior. Vi kanske får ha något samarbete med någon klubb i tvåan, för de måste ju spela matcher.

Ett tungt avbräck
Att delar av stommen har bytts ut mot unga hungriga doldisar innebär dock inte att alla avsked var särskilt angenäma. Tyngst är det naturligtvis för den lilla klubben att tappa sin rutinerade kapten Johan Nilsson som valt att lägga karriären på hyllan.

– Det är självklart ett kännbart tapp, det var på gång redan innan fjolårssäsongen. Han är jättebra och värdefull både som spelare och människa, på alla sätt.

– Sebastian Magnusson ville vi också skulle fortsätta spela, men han hade inte motivationen längre.

Istället blir det alltså ett ungt, men väldigt brett garde som ska ta sig an utmaningarna i den norra serien den här hösten och målsättningen är glasklar.

– Under hösten är det ett streck att tävla om och då måste man ju sikta på att komma över det. Det är många duktiga lag, men vi kan nog överraska många.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS